Granitbänkskivor

Castello® Granit

Granitbänkskivor är det mest underhållsfria och reptåliga material du kan välja till ditt kök. Äkta granit är ett starkt och tåligt material. Utöver reptålig är bänkskivan också syrafast och värmetålig. Liksom de flesta naturmaterial blir Castello®-Granit bara vackrare med åren. Stenarten består av kvarts och fältspat – två hårda mineraler – samt glimmer som framträder som mörka korn eller stråk. De unika färg- och mönstervariationerna garanterar att just din bänkskiva blir just din. Med flera nyansskillnader har vi stenbänkskivor som lyfter varje kök.

Granitbänkskivor Arrow

Bianco

Mycket ljus läcker stensort med behaglig jämn markering av svarta och grå prickar.

Laguna

Laguna från södra Europa är lik stjärnhimlen med guldstänk och blågrå/grön färgspets.

Nuvola

Novola präglas av en försiktig känsla av silver och grå blandning, som tillsammans med svart bildar en underbar union.

Linea

Linea är en otroligt elegant kompakt asiatiska vulkanisk bergart.

Bohus grå

En svensk sten från vårt vackra Bohuslän, jämt grå beige mönster med få överraskningar.

Seta

Originellt linjärt mönster, skapar en unik karaktär för varje rum.

Ladda fler

Svar på vanliga frågor om granitbänkskivor

 

Är granit ett känsligt material?

Materialet granit är otroligt tåligt och slitstarkt, vilket gör det väldigt bra att använda som bänkskiva. Det är även ett material som är lätt att vårda och som med tiden blir ännu vackrare.

Hur rengörs en granitbänkskiva?

För dagligt underhåll och borttagning av fläckar räcker det att använda en fuktad trasa. Vid behov går det även bra med diskmedel som är löst med vatten eller glasrengöringsmedel. Neutrala (pH 7) och lätt syrliga (pH 4-6) eller lätt basliga (pH 8-10) rengöringsmedel passar till bänkskivor i granit.

Vad kostar en bänkskiva av granit till ett kök?

Priset för en granitbänkskiva beror till största del vilken sort av granit som är intressant, vilken tjocklek och hur många kvm som behövs till ditt kök. Välkommen att kontakta oss för att få exakt pris för granitbänkskivan som du önskar.

Vad är skillnaden mellan bänkskivor av granit och marmor?

Granit är ett material som är mycket hårdare och starkare än marmor. Det gör att granit klarar stötar och repor bättre. Granit är också resistent mot syror som citronsaft, tomatjuice och vinäger.

Specialdesign

Våra kök är arkitektritade och tillverkas av lokala snickerifabriker. Varje kök blir helt unik, måttanpassat och går att få i flera olika material och valfria kulörer. Varje skåp, låda och lucka är av massiv ek för att ge den optimala inredningen och utdrag. Köken byggs helt från grunden baserat på våra kunders behov och önskemål.

Inspireras

Kvalitetsmedveten

Vår vision är att erbjuda varor och produkter till medvetna kunder. Kaptensgårdens ambition och långa erfarenhet tillsammans med kundens önskemål, är en garanti för ett bra slutresultat.

Vårt löfte

Gediget hantverk

Egendesign och tillverkning av ett brett möbelsortiment med matsalsbord, barstolar, barpallar som  gör köket komplett och knyter samman hjärtat i ditt hem. Våra möbler tillverkas i massiva träslag som ek, körsbär, valnöt och björk.

Gå till möbler