Klassiska barstolar

Som i så många andra sammanhang skapas en produkt utifrån vad man själv saknar.

Företaget Bowell uppstod efter en egen köksrenovering 1990 i ett hus i Skåne. Huset var i behov av ett nytt fräscht kök och efter flera års drömmar stod det nya klassiska lantköket klart till jul 1990. Detta var långt innan lantkökstrenden nått ut i land och rike och det fattades en hel del produkter på det området, bland annat barstolar till den nya köksön mitt på golvet. Visst fanns det barstolar på marknaden, skinnklätt och förkromat, men det var omöjligt att hitta något som passade in i ett lantkök.

En ny barstol började hitta sina former efter en tids skissande. Ritningen togs med till en lokal snickare och efter ett antal prototyper hade en ny barstol med gustaviansk tusch utvecklats. Den fick namnet Udderup efter den by där den uppstått. Stolen blev uppmärksammad och mönsterskyddades 1996. Sedan dess pryder den tusentals köksöar och bardiskar.

Barstolen gav mersmak till nya ideér och fortsatt utveckling av möbelsortimentet. En passande köksstol efterfrågades snart och stolen Uddarp togs fram något år senare. Möbler som inte fanns blev ledstjärnan. Inspirationen kommer från naturen med skogen i ryggen och havet i horisonten. Alla möblerna, som inspirerats av svenskt 1700-tal, har varit unika när de kommit ut på marknaden. Nu finns Bowells produkter hos många återförsäljare i Norden och hos kunder runt om i världen.

Närproducerat
Kunniga specialsnickare i Småland och på Österlen tillverkar möblerna på beställning vilket borgar för känsla, kvalitet och miljövänliga transporter. Produkterna är tillverkade av massiva trämaterial och förses med kvalitetsstämpel.

Affärsfilosofi
Klassiska möbler i modern design inspirerade av svensk tradition och för alla miljöer. Vår strävan är att uppnå högsta kvalitet, produkterna ska vara till glädje i generationer.

Visa