Dagens öppettider: 12:00 - 15:00

Om oss

Kaptensgården är mer än 300 år gammalt byggår ca.1710, regent i Sverige var då Karl den XII. I Hammarlunda ligger också en av fyra välbevarade kyrkor i Skåne som har rundtorn byggda på 1100-talet.

Företaget Kaptensgården AB startades 1989 och ägs av Åsa Charlotte och Eli Hvass Laursen som först utbildade sig i hantverksyrken, Eli till möbelsnickare och Åsa inom mat o hushåll.

Deras praktiska erfarenhet är en bra kombination när man vill skapa och formge egna produkter, skapa lösningar och idéer som folk förstår.

Kaptensgården genomsyras av gediget hantverks och designkunskap, dessutom en äkta känsla för kvalité tradition och god kännedom om funktion ,bra färg materialval, viktiga grundpelare i Kaptensgårdens verksamhet.

Känsla och omtanke styr våra val

Eli Hvass Laursen
VD, Design & Inredning

Karl Johan Isaksson
Design & Inredning

Åsa Laursen
Order & Leveranser

Christian Hvass Laursen
Bygg och Montöransvarig

Erik Hvass Laursen
Design & Inredning

Vill du synas här?
Se lediga tjänster

Vår affärsidé är att sälja kvalité

Kaptensgårdens affärsidé är att erbjuda varor och produkter till medvetna kunder. Kaptensgårdens ambition och långa erfarenhet tillsammans med kundens önskemål, är en garanti för ett bra slutresultat.

Vår plats på marknaden har vi för att vi ritar funktionella, mycket genomtänkta kök. Våra kök har influenser av proffskökens ergonomi, allt i en skön tidlös design där känslorna får fritt spelrum.

Det mest avancerade gör vi för hand

Våra produkter tillverkas på supermoderna fabriker som utrustats med de mest avancerade maskiner såsom robotar, automatiska datorstyrda precisions-instrument, som gör dom monotona jobben väldigt bra.

Men när det kommer till det viktigaste av allt – det som syns, då gör vi det för hand. Inga undantag tillåts. Skickliga hantverkare med generationers ärvda handlag, ser till att våra varor håller Kaptensgårdens kända kvalité vilket ger produkter i högsta klass.

Partners till Kaptensgården

Man blir aldrig bättre än sin svagaste länk, därför är det viktigt att ha bra leverantörer som tar kunden på allvar.

Kaptensgården erbjuder det lilla extra.

Alla våra kök är special ritade, vi ansvarar själv för tillverkning och konstruktion. I våra kök har vi strävat efter att ha den allra bästa inredningen i lådor och utdrag. Lådor i våra kök är ofta gjorda i massiv ek. Våra kök tillverkas för hand och platsbyggs, allt med känsla och ömhet.

Kaptensgården designar ritar sköna tvättstugor och brygghus

En tvättstuga är ofta en undangömd plats förlagd till husets mörkaste och tråkigaste rum, ofta i en våt och fuktig källare. Så hade det nog inte varit om flera män tog del i detta arbete.

Detta skall vi ändra på. På Kaptensgården anser vi att en tvättstuga eller som vi kallar det klädvårdsrum skall ligga på husets bästa plats med mycket ljus o värme, ett rum man skall längta till.

Där skall vara Tv, radio och gärna en skön fåtölj att sjunka ner i en skön atmosfär helt enkelt. Det är sådana tvättstugor vi ritar på Kaptensgården.

cart