Vi är Kaptensgården

Kaptensgården har skapat drömkök av köksdrömmar sedan starten 1989. Vi har en stolthet i en lång hantverkstradition med egen design och tillverkning av kök, stenskivor och köksfläktar. Inte sällan växer våra uppdrag in i övriga rum, ibland blir det till och med inredningar till hela hus. Men för oss är köket platsen där allt har sin början, en passion som hållit sig livskraftig sedan vi öppnade portarna till Kaptensgården för över ett kvarts sekel sedan. När du köper ett kök eller en inredning av oss, köper du det färdiga resultatet – luta dig bakåt och se din dröm växa fram.

Drömresan

Förverkliga dina köksdrömmar
tillsammans med oss

Det är vi som är människorna bakom Kaptensgården. En god blandning av arkitekter, formgivare, hantverkare i egenskap av några olika personligheter, alla med samma passion – att göra kök som håller för livet.

Eli Hvass Laursen
VD, Design & Inredning

Karl Johan Isaksson
Design & Inredning

Åsa Laursen
Order & Leveranser

Christian Hvass Laursen
Bygg och Montöransvarig

Erik Hvass Laursen
Design & Inredning

Kontakta oss

Välkommen till en historisk plats

Hammarlunda, en stilla plats utanför Lund i Skåne där man fortfarande kan uppleva spår av svunna tider i såväl byggnader som landskap. Här finns en av fyra välbevarade kyrkor i Skåne med rundtorn byggda på 1100-talet. Här ligger också Kaptensgården, byggd för mer än 300 år sedan under försvenskningen av Skåne och det karolinska enväldets sista dagar. Kaptensgården uppfördes under brinnande krig och stod klar 1710 lagom till det danska fälttågets blodiga slut – det sista misslyckade försöket att återta Skåne. Som en fredlig avrundning på det hela togs gården över 1988 av den dansksvenska familjen Hvass Laursens, som året därpå också öppnar själva företaget Kaptensgården på platsen. Här finns idag stora delar av verksamheten med försäljning, service, administration och framförallt ett stort showroom där man kan gå på upptäcktsfärd i sin egen takt genom olika köksmiljöer. Välkommen till Kaptensgården i Hammarlunda – en plats där vi vill att alla ska känna sig välkomna.

Hitta hit

Hållbarhet handlar om
mer än bara material och energi

Att köpa ett nytt kök är en stor investering. Det är också en viktig förändring av din fastighet. Ett korrekt utfört arbete med välgjorda och tidlösa material, ökar fastighetsvärdet väsentligt – men framförallt ser vi det som en respektfull handling i stort. Inte bara mot dig, utan också mot planeten.

Vår historiska miljö tillsammans med våra yrkeskunskaper och hantverkstraditioner, påminner oss dagligen om vikten av att skapa beständighet. Plaster, vinyler och kompositer representerar material och tillverkningsmetoder som är energislukande, snabbåldrande och sämre för miljön än de naturmaterial som vi förespråkar som sten och trä. Samtidigt är det lika viktigt med vilken medvetenhet de används i designen och med vilken noggrannhet de monteras. Och så klart – att de vårdas respektfullt.

Många av de kök som vuxit fram ur våra händer står fortfarande pall för tidens tand. En del av dem besöker vi då och då, och ger dem det där lilla extra för att de ska skina upp igen och fortsätta hålla grytor puttrande och diskussioner varma. Frågar du oss om hållbarhet så handlar det om just det – nöjda kunder genom många decennier. Det är väl också vår viktigaste garanti, även om den inte går att få ner på papper.

Montering & garantier
cart