Stenbänkskivor

Alla våra stenbänkskivor

Stilrena stenbänkskivor till köket. Castello®-bänkskivan tillverkas på världens finaste stenfabrik i Italien. Bakom varje snedskärning, avrundning och uttag i en Castello® stenbänkskiva finns generationers erfarenheter av kvalificerat stenarbete.

Genom egna stenbrott garanterar vi att bara den högsta kvalitén på råmaterialet används till en Castello® bänkskiva. Noggranna måttsättningar styr det högklassiga hantverket.

Vår erfarenhet att anpassa bänkskivor efter kökets förutsättningar, gör oss unika på marknaden. Flera specialanpassningar har vi uppfunnit, som exempelvis den underspårade köksvasken.

Alla stenbänkskivor Arrow

Concheglia

Späd, skir, ursprunglig elegant. Så bör man beskriva denna oerhört vackra marmor.

Crema

Crema är en soft skön sten. Krämfärgad med orange gula vener.

Bianco Carrara C

Michelangelos favoritsten, bröts utanför staden Carrara i Italienska Toscana.

Super Grigio

Grå ,ljus och läcker. Så smakfull är denna sten Super Grigio. Spännande kraftfullt mönster som ger liv åt stenen.

Bianco

Mycket ljus läcker stensort med behaglig jämn markering av svarta och grå prickar.

Calce

En mycket vacker kalksten som visar ursprunget med fossiler och andra vackra naturbildningar.

Ladda fler

Svar på vanliga frågor om stenbänkskivor

Vilken stenskiva till köksbänken är vanligast?

Det finns väldigt många olika naturstenar att välja på till sin köksbänk men de som är vanligast är marmor, kalksten och granit. Många väljer en stenbänkskiva eftersom natursten är väldigt vackra och passar i en köksmiljö. Likaväl i äldre som moderna eller lantliga kök.

Vad kostar en stenbänkskiva till ett kök?

Priset för en stenbänkskiva beror till största del på vilken sorts natursten som är intressant, vilken tjocklek och hur många kvm som behövs till ditt kök. Välkommen att kontakta oss för att få exakt pris för stenbänkskivan som du önskar.

Hur tjock bör stenbänkskiva vara?

Om kökets skåpsluckor har handtag ska bänkskivan sträcka sig minst 1-2 cm över framkanten. Den vanligaste tjockleken på en stenbänkskiva är 30 mm men även tjocklekar som 40 och 20 mm används.

Hur monteras en bänkskiva i sten?

Stenskivor behöver alltid hanteras på högkant eftersom de är väldigt sköra innan de ligger på plats. Natursten är också ett väldigt tungt material där en vanlig köksbänkskiva väger ungefär 80 kilo. Det är också vanligt att väggen buktar ut. Då behöver man skrapa ur den något för att få bänkskivan att ligga rätt och bra.

Specialdesign

Våra kök är arkitektritade och tillverkas av lokala snickerifabriker. Varje kök blir helt unik, måttanpassat och går att få i flera olika material och valfria kulörer. Varje skåp, låda och lucka är av massiv ek för att ge den optimala inredningen och utdrag. Köken byggs helt från grunden baserat på våra kunders behov och önskemål.

Inspireras

Kvalitetsmedveten

Vår vision är att erbjuda varor och produkter till medvetna kunder. Kaptensgårdens ambition och långa erfarenhet tillsammans med kundens önskemål, är en garanti för ett bra slutresultat.

Vårt löfte

Gediget hantverk

Egendesign och tillverkning av ett brett möbelsortiment med matsalsbord, barstolar, barpallar som  gör köket komplett och knyter samman hjärtat i ditt hem. Våra möbler tillverkas i massiva träslag som ek, körsbär, valnöt och björk.

Gå till möbler