Castello® Stenbänkskivor

Castello®-bänkskivan tillverkas på världens finaste stenfabrik i Italien. Bakom varje snedskärning, avrundning och uttag i en Castello® stenbänkskiva finns generationers erfarenheter av kvalificerat stenarbete. Fem generationer har lagt grunden till dagens unika kvalitetstänkande. Genom egna stenbrott garanterar vi att bara den högsta kvalitén på råmaterialet används till en Castello® bänkskiva. Noggranna måttsättningar styr det högklassiga hantverket. Vår erfarenhet att anpassa bänkskivor efter kökets förutsättningar, gör oss unika på marknaden. Flera specialanpassningar har vi uppfunnit, som exempelvis den underspårade köksvasken. En generös diskho i massiv sten med LED-belysning är en annan av våra specialiteter. Stenskivor från Castello® väcker begär världen över.

Vi finns representerade i allt från mysiga stugor, anrika slott och privatbostäder i många länder. Som ägare till en Castello® stenskiva kommer du alltid vara en del av en exklusiv skara.

Visa

Castello® Granit

Äkta granit är den starkaste och tåligaste bänkskivan som finns. Den är reptålig, syrafast och värmetålig. Liksom de flesta naturmaterial blir Castello® Granit bara vackrare med åren. Stenarten består av kvarts och fältspat – två hårda mineraler – samt glimmer som framträder som mörka korn eller stråk. De unika färg- och mönstervariationerna garanterar att just din bänkskiva blir just din.

Castello® Marmor & kalksten

En Castello® bänkskiva i klassisk marmor eller kalksten har goda egenskaper. Materialet kräver ändå ett visst mindre underhåll och aktsamhet. Bara det bästa råmaterialet duger och bearbetningen förutsätter största hantverksskicklighet. Den dekorativa marmorskivan drar varken till sig smak eller lukt. Alla våra skivor är grundbehandlade för god fläckresistens.

En Castello® marmor eller kalkstensskiva åldras med stil och värdighet.

Inspiration

En Castello är ett högklassigt stenarbete med unika möjligheter till specialanpassningar. Bänkskivan i sten tillverkas med polerad, sidenmatt eller diamantbehandlad yta. Här visas ett urval av de kantprofiler och anpassningar som garanterar att din Castello bänkskiva blir lika vacker och beständig som stenen du väljer.