Välj rätt köksfläkt

Handgjorda köksfläktar

Kaptensgårdens handgjorda köksfläktar görs till glädje för ögat och bygger på tre generationers hantverkskunnande. Urgamla metoder används för att locka fram kopparglöden, mässingslystern och djupet i det gedigna, rostfria stålet.

Plåten i en Chateau fläktkåpa är dubbelt så tjock som i en vanlig standardkåpa. Skarvarna helsvetsas med mästerlig precision och sömmarna slätas ut för hand. Eftersom vi tillverkar våra fläktkåpor för hand, kan vi anpassa utförandet till spishällens mått och unika förutsättningar.

Välj rätt köksfläkt för ert kök

Våra fläktkåpor görs för hand i utvalda material av rostfritt stål, koppar eller mässing som putsas, antikbehandlas eller lackeras. Vid lackerad fläktkåpa finns det tillgång till RAL-skalans färger.

Utgå från kökets karaktär och praktiska förutsättningar när du väljer din Chateaukåpa.

Standardmåtten för samtliga modeller framgår på specifik produktsida. Överensstämmer inte måtten med planlösningen, kan vi tillverka en kåpa efter dina specifika önskemål.

Design och funktion i optimal samverkan

Kaptensgårdens AirCatch i samarbete med en extern motor ger optimal ventilation i din Chateaukåpa. Den unika insatsen består av ett runt fettfilter i rostfritt stål och ett rökfång. AirCatch levereras med infällda spotlights och har en avancerad touchkontroll för aktivering av fläktmotorns fyra effektlägen.

Så här fungerar AirCatch®

Fläktkåpans uppgift är att fånga upp den uppvärmda och förorenade luften så snabbt och effektivt som möjligt. En plan uppsamlingsyta som finns i de flesta konventionella fläktkåpor, fungerar som ett hinder när uppvärmd, förorenad luft stiger uppåt med hög hastighet – rök och os väljer andra vägar och förorenar den friska, rena inomhusluften.

Den unika AirCatch-insatsen fungerar som ett rökfång. Insatsen fångar upp och håller kvar den skämda luften inuti kåpan, tills fläktmotorn hinner ventilera ut oset. Det cylindriska filtret i rostfritt stål tar effektivt hand om fettpartiklar och föroreningar på vägen ut. Filtret kan diskas i maskin.

Välj motorn separat

Kaptensgården erbjuder ett antal motoralternativ till din Chateaukåpa, såväl externa som inbyggda motorer. Gemensamt för AirCatchmodellerna är att vi alltid levererar starka motorer som kan köras på låga varvtal vilket ger en tyst och engergisnål användning.

För teknisk rådgivning, kontakta Kaptensgården per telefon 046-626 70.

Du kan även maila dina frågor till letter@kaptensgarden.com

cart